De minileningen zijn veranderd

Misschien is het u al opgevallen, enkele aanbieders van minileningen zijn offline en andere hebben het hele programma omgegooid.  Wat is er aan de hand? Dat is heel makkelijk uit te leggen.

De wetgeving voor minileningen
is door de overheid aangepast.

minilening 500 euro lenen

Wat heeft dit voor gevolgen?

Dit wil zeggen dat websites als saldodipje, cashbob en minilening geen hoge vergoedingen mogen vragen voor een minilening. De tijden van 25% rente is voorbij. Elke leningverstrekker dient zich aan de landelijk gestelde rente te houden.

Nu proberen deze krediet verstrekkers op een andere manier te verdienen, deze nieuwe manieren verschillen zeer veel.
Het is dus belangrijk goed op te letten en de juiste verstrekker uit te kiezen.

Gratis Lenen

Niemand had ooit gedacht dat bedrijven op deze manier kredieten zouden gaan verstrekken. Het is een tijd gebeurd, maar het is nu onmogelijk om gratis te lenen. Gratis lenen was mogelijk bij voorschotje.nl, Easycredit en Ferratum. Voorschotje vroeg enkel nog kosten voor de extra diensten zoals het ontvangen van een factuur via de post. Maar ook als de lening met spoed verstrekt moest worden.

Ferratum is inmiddels opgegaan in Saldodipje. Saldodipje verleent minileningen en plusleningen met korte doorlooptijden. Minilening.nl, Voorschotje.nl Betaaldag.nl, Cashbob.nl hebben allen hun werkzaamheden als leningverstrekker gestaakt.

Wel is het nog mogelijk via bepaalde sites informatie in te winnen en bij de juiste leningsites voor jouw lening uit te komen.

Let goed op

Let goed op bij het afsluiten van minileningen! Lenen kost hier een paar cent voor een paar honderd euro. Dit lijkt zeer weinig. Maar wanneer je niet binnen de gestelde termijn terug betaald wordt een incassobureau ingeschakeld. Het incasso bureau hanteert ook nog eens kosten voor hun werkzaamheden.

Wil je een minilening afsluiten? Vraag eerst na bij familie of goede vrienden, dat scheelt ook nog eens de rente die je normaliter betaald bij een lening.