De minileningen zijn veranderd

Misschien is het u al opgevallen, enkele aanbieders van minileningen zijn offline en andere hebben het hele programma omgegooid.  Wat is er aan de hand? Dat is heel makkelijk uit te leggen.

De wetgeving voor minileningen
is door de overheid aangepast.

500 euro lenen

Wat heeft dit voor gevolgen?

Dit wil zeggen dat websites als saldodipje, cashbob en minilening geen hoge vergoedingen mogen vragen voor een minilening. De tijden van 25% rente is voorbij, elke leningverstrekker dient zich aan de landelijk gestelde rente te houden. Nu proberen deze krediet verstrekkers op een andere manier
te verdienen, deze nieuwe manieren verschillen zeer veel. Het is dus belangrijk goed op te letten en de juiste verstrekker uit te kiezen.
Gratis Lenen

Niemand had ooit gedacht dat bedrijven op deze manier kredieten zouden gaan verstrekken, maar het is mogelijk om gratis te lenen. Gratis lenen is mogelijk bij voorschotje.nl, easycredit en op het moment ferratum. Voorschotje vraagt nu enkel kosten voor de extra diensten zoals het ontvangen van een factuur via de post en de lening met spoed verstrekken. Ferratum (oftewel Saldodipje) verstrekt nog gratis leningen totdat de nieuwe manier van lenen online staat.

Let goed op

Let goed op voor websites zoals cashbob. Lenen kost hier 40 cent voor een paar honderd euro. Dit lijkt zeer weinig. Maar wanneer je niet binnen 7 dagen terug betaald huren zij gelijk een incasso bureau in en word er ook al snel 150 euro aan incasso kosten gerekend.  Wil je een minilening afsluiten? Dan raden wij cashbob af.