200 euro lenenGeld lenen wordt doorgaans geassocieerd met de uitgebreide persoonlijke leningen die we kennen van televisie of de doorlopende kredieten waarin duizenden euro’s omgaan. Deze leningen bieden twee belangrijke nadelen. Lenen kost op deze manier over een uitgestrekte periode relatief veel geld, waardoor er lange tijd een aanslag wordt gepleegd op het maandelijks besteedbaar inkomen. Ten tweede komt er bij de leningen een hoop administratie kijken. Er moeten verschillende stappen worden doorlopen, de gehele financiële situatie dient op tafel te worden gelegd en dan is het nog maar afwachten of de kredietverstrekker en het bkr het verstandig lijken om het geld uit te lenen.
Het is slimmer om een saldo dipje op een andere manier op te vangen. Cashbob, Voorschotje, Minilening en Saldodipje bieden zogeheten mini kredieten waarmee het mogelijk is om snel een saldo dipje op te vangen, zonder langere tijd aan een betalingsverplichting vast te zien. Binnen tien minuten na de aanvraag tot lenen zal het geld op de rekening staan en kan het vrij worden besteed. Na 15 tot 30 dagen dient het bedrag plus de afsluit- of administratiekosten te zijn terugbetaald en daarmee is de lening dan alweer volledig beëindigd. Het nadeel van een mini krediet is dat de afsluit- of administratiekosten relatief hoog liggen, waardoor het ‘rentetarief’ aardig kan oplopen. Aan de andere kant is het geld natuurlijk wel erg snel beschikbaar en is het niet nodig om allerlei formulieren in te vullen. Het is al mogelijk geld te lenen door simpelweg een mail te sturen.
Geld lenen wordt doorgaans geassocieerd met de uitgebreide persoonlijke leningen die we kennen van televisie of de doorlopende kredieten waarin duizenden euro’s omgaan. Deze leningen bieden twee belangrijke nadelen. Lenen kost op deze manier over een uitgestrekte periode relatief veel geld, waardoor er lange tijd een aanslag wordt gepleegd op het maandelijks besteedbaar inkomen. Ten tweede komt er bij de leningen een hoop administratie kijken. Er moeten verschillende stappen worden doorlopen, de gehele financiële situatie dient op tafel te worden gelegd en dan is het nog maar afwachten of de kredietverstrekker en het bkr het verstandig lijken om het geld uit te lenen.Het is slimmer om een saldo dipje op een andere manier op te vangen. Cashbob, Voorschotje, Minilening en Saldodipje bieden zogeheten mini kredieten waarmee het mogelijk is om snel een saldo dipje op te vangen, zonder langere tijd aan een betalingsverplichting vast te zien. Binnen tien minuten na de aanvraag tot lenen zal het geld op de rekening staan en kan het vrij worden besteed. Na 15 tot 30 dagen dient het bedrag plus de afsluit- of administratiekosten te zijn terugbetaald en daarmee is de lening dan alweer volledig beëindigd. Het nadeel van een mini krediet is dat de afsluit- of administratiekosten relatief hoog liggen, waardoor het ‘rentetarief’ aardig kan oplopen. Aan de andere kant is het geld natuurlijk wel erg snel beschikbaar en is het niet nodig om allerlei formulieren in te vullen. Het is al mogelijk geld te lenen door simpelweg een sms te sturen.